
Welkom
(Ook aan de ouders!)
Denk je soms al aan verder studeren in het hoger onderwijs?
Bachelor, master, graduaat, studiegeld, leerkrediet, studiepunt … in het hoger onderwijs is zowat alles nieuw.
Met de Start to Study-infoavond maken onze school, KU Leuven en de hogescholen van de Associatie KU Leuven jou en je ouders wegwijs in het hoger onderwijs, en helpen ze je bij de start van je studiekeuzeproces.
De directie en het Start to Study-team
Programma
VOOR & NA DE INFOAVOND
Inschrijven is verplicht, iedereen schrijft zich individueel in. Zo weten we hoeveel bezoekers we kunnen verwachten.
Op deze website kun je niet alleen inschrijven voor de Start to Study-avond, maar ook heel wat filmpjes bekijken en nuttige links vinden. Na de infoavond vind je op deze site ook video's over de thema's die tijdens de infosessie aan bod komen.
OP DE AVOND ZELF
De infoavond vindt plaats in GC De Bosuil, Witherendreef 1, 3090 Overijse. We starten om 19.15 u.
Tijdens de infosessie over verder studeren om19.15 u. krijg je een heldere overzichtspresentatie door sprekers van KU Leuven en Odisee. Nadien delen enkele studenten hun ervaringen bij de overstap van secundair naar hoger onderwijs.
Na de algemene infosessie kunnen leerlingen vanaf 20.30 u. enkele proeflessen volgen. Voor ouders is er een infosessie 'Rol van de ouder' waarin informatie wordt gegeven over op kot, studiekosten, je rol als ouders tijdens de studiekeuze en de studie van je zoon of dochter.
Nadien is iedereen welkom voor een drankje op de infomarkt.
NA DE INFOAVOND
Deze website blijft nog de rest van het schooljaar beschikbaar. Je kunt filmpjes bekijken die de inhoud van de presentatie in woord en beeld brengen, lesfragmenten bekijken, nuttige links, brochures en infomomenten opzoeken ... of contactgegevens van de instellingen terugvinden als je een vraag hebt.

Volg een proefles
Docenten en professoren van de hogeschool en de universiteit geven elk een half uurtje les tijdens deze infoavond op jouw school. Door twee proeflessen te volgen krijg je een beeld van de manier van lesgeven in het hoger onderwijs en van welk type opleiding jou het meeste ligt.

KU Leuven

Odisee

UCLL

Wegwijs in het hoger onderwijs? Bekijk de filmpjes
Bekijk een lesfragment
Benieuwd hoe een les in het academisch, professioneel of graduaatsonderwijs eraan toe gaat?
Hieronder vind je een greep uit het aanbod. Let vooral op de manier van lesgeven. Heel theoretisch of net praktijkgericht? Hoe hoog ligt het tempo? Welk lesmateriaal wordt er gebruikt? Hoe verschilt het van de lessen in het middelbaar? In welk type zou jij je best thuisvoelen?
Elk filmpje bevat lesfragmenten en de docent vertelt over zijn of haar onderwijsaanpak.
- Toepassing van x-stralen in de geneeskunde (05:31) Universiteit - academische bachelor Interessegebied wetenschap en technologie, Interessegebied medische wetenschappen en gezondheidszorg Professor Kristiaan Temst
- Functieleer: hoe werkt waarneming? (06:28) Universiteit - academische bachelor Interessegebied psychologische en pedagogische wetenschappen Professor Johan Wagemans
- De ronde van Vlaanderen (05:26) Hogeschool - professionele bachelor Interessegebied onderwijs Docent Bart Pieters
- De bouwvakkers van het web (06:53) Hogeschool - professionele bachelor Interessegebied wetenschap en technologie Docent Kristien Melaerts

Heb je een vraag?
De infosessie kon je hier volgen op 18 oktober 2023, om 19:15. , maar je kunt nog steeds vragen stellen. We antwoorden zo snel mogelijk.