Ga verder naar de inhoud
Scholengemeenschap Dilbeek-Ternat
Het Start to Study infomoment van Scholengemeenschap Dilbeek-Ternat vond plaats op 16 november 2021.

Welkom

(Ook aan de ouders!)

Beste leerling
Beste ouder

Welkom!

Denk je soms al aan verder studeren in het hoger onderwijs?

Bachelor, master, graduaat, studiegeld, leerkrediet, studiepunt … in het hoger onderwijs is zowat alles nieuw. Een goede studiekeuze maken blijft belangrijk, ook wanneer de mogelijkheden om je live te informeren beperkt zijn.

Met dit Start to Study-platform en de infoavond op 16 november 2021 maken Scholengemeenschap Dilbeek-Ternat, KU Leuven en hogeschool Odisee jou en je ouders wegwijs in het hoger onderwijs. Zo willen we je helpen bij de start van je studiekeuzeproces.

Scholengemeenschap Dilbeek-Ternat
De directies van Don Bosco, Regina Caeli en Sint-Jozef
De Werkgroep Studiekeuze

Via deze knop kom je rechtstreeks in de online sessie waarvoor je inschreef.

Tijdslijn ONLINE

Programma

VOOR & NA DE INFOAVOND

Op deze website kun je niet alleen inschrijven voor de Start to Study-avond, maar ook heel wat filmpjes bekijken en nuttige links vinden. Bekijk als voorbereiding de video's over hoger onderwijs, een lesfragment of een getuigenis van een student. Na de infoavond vind je op deze site ook video's over de thema's die tijdens de infosessie aan bod komen.

Na je inschrijving ontvang je een mail met daarin de praktische informatie over de online infoavond.

OP DE AVOND ZELF

Tijdens de online infosessie over verder studeren om 20 u. krijg je een korte overzichtspresentatie door sprekers van KU Leuven en hogeschool Odisee. We zoomen in op enkele thema's die ook in de video's op deze website staan. Nadien kun je via chat vragen stellen aan sprekers van beide instellingen.

Online sessie Start to Study: niet te missen!

De online sessie is afgelopen, maarje kunt nog steeds vragen stellen. We antwoorden zo snel mogelijk. Vermeld zeker je huidige studierichting.

Hoe neem je deel aan de infosessie?

Ben jij nog niet bekend met Teams? Via onze handleiding helpen wij jou snel op weg!

Foto bij donkerblauw vlak

Bekijk een lesfragment

Benieuwd hoe een les in het academisch, professioneel of graduaatsonderwijs eraan toe gaat?

Hieronder vind je een greep uit het aanbod. Let vooral op de manier van lesgeven. Heel theoretisch of net praktijkgericht? Hoe hoog ligt het tempo? Welk lesmateriaal wordt er gebruikt? Hoe verschilt het van de lessen in het middelbaar? In welk type zou jij je best thuisvoelen?

Elk filmpje bevat lesfragmenten en de docent vertelt over zijn of haar onderwijsaanpak.

Wes hicks 4 Ee Tna C1 S4 unsplash
Bekijk lessen uit verschillende types opleidingen, zo kun je het best vergelijken.

Lees meer

Via de websites van deze instellingen vind je allerlei brochures om je verder te informeren. Je kunt ze downloaden of gratis in je bus laten vallen.

Heb je een vraag?

De infosessie kon je hier volgen op 16 november 2021, om 20:00. , maar je kunt nog steeds vragen stellen. We antwoorden zo snel mogelijk.